ACTIVITEITEN

Revoke organiseert een aantal keren per jaar bijeenkomsten. Als het mogelijk is wordt van de lezing een opname gemaakt. Daarnaast vindt onder het tabblad 'Lezingen' korte verslagen van deze middag. De opnames zijn kostenloos via het bestelformulier onderaan deze pagina op te vragen.

Jubileumboek ‘Wijs ons Uw wegen’ gepresenteerd tijdens bijeenkomst Revoke

Het jubileumboek ‘Wijs ons Uw wegen’ ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Revoke, is gepresenteerd tijdens de bijeenkomst in Gorinchem afgelopen zaterdag 24 september jl.

De voorzitter Wim van de Biezen heeft, tijdens het tweede gedeelte van het programma, het jubileumboek gepresenteerd met als ondertitel ‘biddend omgaan met kinderloosheid’. De inhoud van het boek bevat meditaties en verschillende bijdragen over de fasen in het leven van kinderloze echtparen, afgewisseld met Bijbelstudies, korte overdenkingen, Bijbelteksten en natuurfoto’s.

Tijdens het eerste gedeelte van de bijeenkomst heeft ds. G.J. van Aalst gesproken over Abraham en Sara, naar aanleiding van psalm 25 vers 4: ‘HEERE, maak mij Uw wegen bekend, leer mij Uw paden’. “Stilte… in de tent van Abraham en Sara” een herkenning voor alle kinderloze echtparen. “De intense kinderwens van Abraham en Sara was onlosmakelijk verbonden met hun zaligheid”. Gods weg is altijd een weg van onmogelijkheid. Als het in het leven niet gaat zoals gedacht, dan komt openbaar wat in het hart leeft. Zoals achter het tentdoek; een lachende Sara. “Dat de weg die de Heere gaat in het leven, mag leiden tot openbaring van Dé Weg!”

Over het ontstaan van de Reformatorische Vereniging van Ongewild Kinderloze Echtparen heeft Mr. C.G. van der Staaij, als oud-voorzitter, de aanwezigen mee terug genomen naar de tijd van oprichting in november 1997. Het doel van de vereniging is en was contact, voorlichting en bezinning. Al 25 jaar staan deze drie kernwoorden centraal. “We zijn dankbaar dat de vereniging is blijven bestaan en dat er steeds mensen waren die er de schouders onder hebben gezet”. Revoke voorziet in een behoefte, het is een plaats van ‘veilige ontmoeting’. Behalve lotgenotencontact, verrijkt en verdiept het ook de gesprekken als echtpaar onderling. “Revoke is een plaats voor een lach en een traan”.

Na een muzikaal intermezzo hebben de (oud-)voorzitter(s) tijdens een forumgesprek gesproken over o.a. de oprichting, het opstellen van de statuten, het voorzitterschap en de waarde die de vereniging inneemt bij kinderloze echtparen. Behalve Kees van der Staaij en de huidige voorzitter Wim van de Biezen hebben ook Wim van Vreeswijk en Anton de Groot als oud-voorzitters deelgenomen aan dit forumgesprek. “Blijf nieuwsgierig naar elkaar en vul niet in hoe een ander de kinderloosheid ervaart” dat is de les na jaren voorzitterschap, gaf een van hen aan. “Revoke voorziet in behoefte voor echtparen maar draagt ook bij aan een bewustwording voor de omgeving van kinderloze echtparen”. Het blijft een teer onderwerp met verschillende fases van verwerking. Een aanwezige ambtsdrager geeft aan dat door kerkenraden tijdens (huis)bezoeken ook vaak verlegenheid wordt gevoeld rondom het onderwerp ‘kinderloosheid’. Het gepresenteerde boek ‘Wijs ons Uw wegen’ kan hierin ondersteunend zijn.

Het is mogelijk om een opname van deze bijeenkomst te bestellen via onderstaand bestel formulier.

 

 

 

 

infoke nieuwsbriefVia het onderstaande formulier kunt u de lezing opvragen.

(Niet van alle lezingen is een opname beschikbaar)

Scroll naar boven